25 oktober 2017 ~ Kommentarer inaktiverade för Två tips till dig som funderar på att starta eget

Två tips till dig som funderar på att starta eget

starta eget

Tanken på att starta eget har nog kommit till de flesta anställda. De som vågar ta steget till att starta eget har en hel del utmaningar att ta sig an. Vi vill inte avskräcka dig från att starta eget men det är defacto som så att man måste gilla utmaningar för att lyckas med eget företag. Inte nog med att man måste få verksamheten att gå runt – det är också en hel del praktiskt att tänka på i livet som egenföretagare. Därför tänkte vi i detta inlägg bjuda på två tips som gör livet enklare och tryggare för dem som vågar ta steget.

Tips ett – hyr in dig på kontorshotell

Som egenföretagare så måste man ha någonstans att jobba – en arbetsplats. Det kan vara smart att precis i början ha hemmet som arbetsplats för att inte dra på sig kostnader innan man fått intäkter. Men så fort man börjat få lite kunder och intäkter så bör man se sig om efter ett kontor. Fördelarna med ett kontor är nämligen många. För det första så blir det lättare att skilja på arbetstid och fritid vilket är extra viktigt för en egenföretagare då man ofta jobbar långa dagar och fritiden är viktig för att ladda om batterierna. En annan fördel med kontor är att det blir enklare att träffa kollegor och partners fysiskt vilket oftast underlättar samarbete och relationsskapande. Många nystartade företag väljer kontorshotell som arbetsplats vilket dessutom innebär att man får en ypperlig plattform för att hitta nya kunder och samarbetspartners i de övriga hyresgästerna på kontorshotellet. Vårt första tips är därför kolla möjligheterna till att hyra kontorsplats på kontorshotell så snart intäkterna börjat rulla in. Söker du kontorshotell i Stockholm så finns det mycket att välja på.

Tips två – skaffa en ekonomisk trygghet

Att starta eget innebär alltid mer eller mindre ett risktagande. Kanske viker konjunkturen eller så är marknaden inte redo för produkten eller tjänsten som man skall sälja. I ett sådant läge kan det vara skönt att ha en viss ekonomisk trygghet. Detta kan man få genom att i god tid teckna medlemskap i en a-kassa. Inte alla a-kassor tar emot egenföretagare men exempel på a-kassor som gör det är Småföretagarnas a-kassa, Unionens a-kassa eller Akademikernas a-kassa. Från a-kassan kan man få som mest 14 500 kr per månad så vill man ha en högre ersättning så kan man undersöka möjligheterna att som egenföretagare komplettera a-kassan med en inkomstförsäkring.

Tags:

Comments are closed.