29 september 2017 ~ Kommentarer inaktiverade för Hos vissa fackförbund får man lägre boränta, men inte lägre ränta på privatlån

Hos vissa fackförbund får man lägre boränta, men inte lägre ränta på privatlån

privatlånMånga fackförbund har stora utmaningar med att öka antalet medlemmar och även att behålla de befintliga medlemmarna. Ett sätt för fackförbunden att göra sig mer attraktiva för potentiella och befintliga medlemmar är att krydda medlemskapet med förmåner. Bland förmånerna brukar man hitta rabatter på försäkringar, bolån och annat. Vi har dock ännu inte hittat något fackförbund som erbjuder ränterabatt på privatlån. I detta inlägg tänkte vi därför diskutera hur man på egen hand kan hitta förmånliga privatlån.

Vad är ett privatlån?

Till att börja med kan det vara bra att känna till vad privatlån är för något. Detta kan vara relativt höga lånebelopp på upptill omkring 350 000 kr. Ingen säkerhet krävs av kreditgivaren som vid exempelvis bolån vilket innebär att man också får använda lånet till vad man vill. Kanske man ska renovera hemma, åka på en utlandssemester eller betala av ett gäng mindre krediter med högre ränta. Eftersom det inte finns någon säkerhet för kreditgivaren så är också räntan högre än exempelvis bolån. Den brukar dock vara lägre än mindre krediter såsom SMSlån eftersom det i regel finns krav på att man har en egen inkomst, inga betalningsanmärkningar och liknande för att få ett privatlån beviljat.

Hitta förmånligt privatlån

Sedan ett par år tillbaka så har jämförelsetjänster för just privatlån sett dagens ljus. Det startade med Lendo och idag finns en mängd aktörer som erbjuder detta såsom MyLoan, Zmarta, Compricer osv. dessa aktörer samarbetar med flertalet av de kreditgivare som tillhandahåller privatlån och fördelen är att man bara behöver göra en förfrågan och ta en kreditupplysning. Jämförelsetjänsten presenterar sedan det billigaste alternativet och därmed spar man tid och slipper själv ringa runt till kreditgivarna och ta in prisförslag. Ett smart koncept helt enkelt som hjälper dig hitta det förmånligaste privatlånet. För inte vill du väl betala i onödan för att låna pengar?

Tags:

Comments are closed.