23 maj 2016 ~ Kommentarer inaktiverade för Fackförbund för dig som jobbar på däckverkstad

Fackförbund för dig som jobbar på däckverkstad

fackförbund däckverkstad

Fackförbund för dig som jobbar på däckverkstad.

Det finns för 1000 st däckverkstäder i vårt avlånga land och för de anställda på dessa verkstäder så kan det vara tryggt att ansluta sig till ett fackförbund. Som du säkert vet så finns det en hel del fackförbund att välja mellan så i denna artikel tänkte vi tipsa om några förbund som man kan ansluta sig beroende på vad man jobbar med på en däckverkstad.

Mekaniker

De flesta anställda på en däckverkstad brukar vara de som gör själva ”däckjobbet” dvs skiftar däck, gör hjulinställningar, tvättar däck osv. Har man dessa typer av arbetsuppgifter så är man i någon mån en mekaniker. För mekaniker så brukar fackförbundet IF Metall vara det som passar bäst och därför är vårt tips att i första hand höra av dig till detta förbund om du vill ansluta dig till ett fackförbund.

Tjänstemän

Personalstyrkan på en däckverkstad består dock inte enbart av mekaniker. Någon måste ju även sköta det administrativa med ekonomi, marknadsföring och liknande arbetsuppgifter. Så jobbar du inte ute på verkstadsgolvet utan istället sitter bakom ett skrivbord så kan vi rekommendera Unionen fackförbund. Det är ett fackförbund som vänder sig till dem som jobbar som tjänsteman inom privat sektor. Är man chef med personalansvar på en däckverkstad så kan även Ledarna vara ett alternativ, det är ett förbund som enbart organiserar chefer.

Egenföretagare

Om du driver en lite däckfirma som egenföretagare så kan du ansluta dig till Småföretagarnas Riksförbund. Det är inte ett regelrätt fackförbund, men likväl en organisation som jobbar för bättre villkor för just småföretagare.

Vi hoppas du blivit lite klokare på vilket fackförbund du kan ansluta dig till som anställd eller egenföretagare på en däckverkstad i och med denna artikel.

Comments are closed.